16. august 2021 0 Comments Bolig

Sådan finder du den bedste A-kasse

Der findes mange gode grunde til, at det kan være en god ide at være medlem af en A-kasse. Uanset om du er under uddannelse eller i arbejde, vil en A-kasse sørge for, at du har fast indkomst. Her kan du læse mere om, hvordan du finder den rette A-kasse.

Hvad er en A-kasse?

En A-kasse er et redskab, som sikrer dig økonomisk, hvis du skulle opleve at blive arbejdsløs. Det gælder både, hvis du har mistet dit arbejde eller ikke kan finde et efter uddannelse.

Ved at være medlem af en A-kasse vil du kunne modtage dagpenge, så du undgår at tage på kontanthjælp. En A-kasse er som regel ikke gratis at være medlem af, men en A-kasse tjener heller ikke penge på at forsikre dens medlemmer.

De penge, som du betaler til din A-kasse, vil blive omfordelt, så andre medlemmer kan modtage dagpenge. Hvis du så en dag står arbejdsløs, vil du modtage penge fra A-kassen.

Hvorfor være medlem af en A-kasse?

Nogle vælger ikke at være en del af en A-kasse, fordi de er fuldt forsikret. Egentlig spiller din forsikring ikke en rolle, når det kommer til arbejdsløshed.

I Danmark findes der ikke forsikringsselskaber, som dækker arbejdsløshed, hvilket er grunden til, at der findes A-kasser.

Gennem en A-kasse vil du kunne blive berettiget til dagpenge, som er et højere beløb end kontanthjælp. Langt de fleste A-kasser tilbyder også forskellige kurser, som kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.

Der findes mange forskellige A-kasser i Danmark, og nogle af dem varierer i pris, hvis du også er del af deres forsikring. Se den bedste oversigt med alle A-kasser her. Derudover er det nogle gange begrænset gennem erhverv, hvem der kan være del af en bestemt A-kasse. Du kan derfor med fordel vælge samme A-kasse som dine kollegaer.


Share: